Kuka on Lari?
Syksystä 2018 alkaen jatkan töitäni järjestöjen, vapaaehtoistoiminnan ja työyhteisöjen kehittämisessä uudessa yrityksessäni Osana yhteistä ratkaisu oy:ssä.
Lisäksi Akordi Oy nappasi palan minua fasilitointijohtajakseen. Siellä keskityn ympäristökysymysten, luonnonvarojen ja maankäyttöön liittyvien monien osapuolten vuorovaikutusprosessien fasilitointiin.
Koska näillä verkkosivuilla on niin paljon kävijöitä, niin ne jäävät toistaiseksi olemaan. Karreinen.org -yritykseni jää pois käytöstä.
Kuka on Lari Karreinen?
ratkaisukeskeinen valmentaja ja fasilitaattori, vapaaehtoisjohtamisen valmentajaTyöni tavoitteenani on, että jokainen osallistuja voi tuntea olevansa merkityksellinen tekijä. Kun ihmiset otetaan mukaan suunnitteluun ja tavoitteiden asettamiseen, saadaan into toteutukseen ja sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin. Autan työyhteisöjä, tiimejä ja järjestöjä löytämään yhteisiä ratkaisuja johtamiseen, kehittämiseen sekä vaikeisiin ongelmiin.
Näitä teen usein:
- tiimin tai koko työyhteisön valmennus: miten järjestämme työt muutostilanteessa
- järjestöpäivät, neuvottelupäivät tai kehittämispäivät, joissa koko maan työntekijät ja vapaaehtoistoimijat voimauttuvat jakamisen ja yhdessä oppimisen avulla tulevaisuuden suunnitteluun
- fasilitointikoulutukset
- vapaaehtoisjohtamisen valmennukset, katso esimerkki
- vapaaehtoisten rekrytointi ja tehtävien paketointi -valmennukset, katso esimerkki
Teen myös kokonaan virtuaalisia työpajoja tai työpajoja, joissa osa osallistujista on etäyhteyden päässä.
Nykyaikaisiin ryhmätyömenetelmiin eli fasilitointiin hurahdin 2010 päästessäni seuraamaan ristiriitatilanteen purkua dynaamisella fasilitoinnilla. Olin jo pitkään ajatellut, että perinteiset kokousmenetelmät eivät ole parhaita osallistujien innostamiseen ja sitouttamiseen. Siitä alkoi tie fasilitaattorina. Kävin Grapepeoplen mainioita kursseja ja olen mukana kansainvälisessä Art of Hosting -verkostossa.
Kun fasilitaattorina törmäsin yhä useammin tilanteisiin, joissa johtajat, tiimit ja yhteisöt tarvitsivat tukea muutoksessa, syvensin osaamistani ratkaisukeskeisessä valmentamisessa. Se antaa työkalut vahvuuksien ja voimavarojen käyttöön sekä tulevaisuuden suunnitteluun niiden pohjalta. Puolitoista vuotta kestävä Palmenian ratkaisukeskeisen valmentajan koulutus antoi tähän paljon menetelmiä ja oivalluksia. Sen jälkeen tein kansainvälisen Association for Solution Focus in Organisations -akkreditoinnin, joka vei minut vielä Brief-koulukunnan lyhyiden tekniikoiden soveltamiseen valmentamisessa.
Kuva Pirjo Sipilä |
Muita käymiäni koulutuksia ja alan seminaareja:
- International Summer School Solution Focused Brief Therapy, 5 päivää London Brief Institute 2016
- Team Impetus, Team strategy and engagement, 2 päivää, John Brooker 2016
- Visuaalisen ajattelun kurssi, 2 päivää, Kuvitellen oy 2016
- Host Leadership, vieraanvarainen johtajuus 2 päivää, Taitoba 2015
- Chris Iveson, Brief-lyhytterapia 2 päivää, Lyhytterapiainstituutti 2015
- Marco Ronzanin ratkaisukeskeisen sovittelun tekniikat, 2 päivää, Lyhytterapiainstituutti 2015
- Solworld 2014, ratkaisukeskeinen maailmankonferenssi
- Ratkaisukeskeinen valmentaja, Palmenia 2014-2015
- Lean - käytännön perusteet 2 päivää, Johtamistaidon opisto 2014
- Art of Hosting, Otavan opisto 2014
- Surfing Democracy -lähidemokratiameneltelmiä Itävallassa 2012
- Luovan ongelmanratkaisun fasilitointi ja ryhmätyömenetelmien uusimmat tuulet, Grapepeople 2011
Uskon tiedon jakamisen olevan hyödyllisempää kuin vain sen kerääminen vain omaan käyttöön. Tämä blogi on jatkoa suositulle 10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan (Lari Karreinen, Maria Halonen, toim Meri Tennilä Visio 2010) -kirjan teemoille. Esitykseni ja koulutuksia löydät Slidesharesta.
Aiemmin olen ollut töissä Vihreiden järjestöpäällikkönä, Espoon Vihreiden toiminnanjohtajana, projektikoordinaattorina Luonto-Liitossa sekä kouluttanut eri järjestöjä.
Taustani on järjestöissä. Punaisessa Ristissä olen ensiapuryhmässä hoitanut sammuneita nuoria vappuisin ja etsinyt karanneita dementikkoja
öisin. Nuorisodelegaattina kävin tiedonhankintamatkalla Thaimaan tsunamialueella. Luonto-Liitossa tein ympäristökasvatusta, lasten- ja nuortenleirejä, koulukiertueita ja kansainvälisiä projekteja Venäjän, Viron ja Pohjoismaiden suuntaan.
Vapaa-ajalla pyöräilen ja retkeilen aina kun vain voin. Julkaisut ja muut löytyvät Linkedinistä. Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen, johtaminen ja osallistavat menetelmät kiinnostavat.
Ota yhteyttä lari( at ) osana.fi tai puhelimella 0400 487 642.
0 kommenttia:
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.