Avoimet valmennukset ja fasilitointikoulutukset

9.31 Lari Karreinen 0 Comments

Tuloksellista ryhmädynamiikkaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille
15.5. ja 24.5. Tuloksellista ryhmädynamiikkaa vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille Espoossa. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä!

Aloita entistäkin innostavammalla yhteistyöllä

Turhauttaako ajanhukka ja osallistujien passiivisuus kokouksissa? Haluatko koko porukan täysillä mukaan suunnittelemaan jotain uutta? Tarvitsetko työkaluja vaikeiden päätösten tekemiseen ryhmässä?
Uusimmat ryhmätyömenetelmät helpottavat vetäjän tilannetta ja antavat selkeät prosessit, jolloin ryhmä voi keskittyä antamaan parhaan osaamisensa. Järjestän kolme käytännönläheistä valmennusta, joilla saat innostuksen ja osaamisen kohdistumaan yhteiseen tavoitteeseen ja viet ryhmät läpi vaikeidenkin päätösten.

Ota yhteyttä niin järjestetään yksi tai kaikki näistä valmennuksista työpaikallasi:



Sujuvien kokousten työkalupakki 8.2.


Taas yksi kokous on tulossa ja olisipa hienoa, jos osallistujat olisivat innostuneina keskustelussa mukana eivätkä katoaisi läppärinsä taakse tai räpläisi kännykkää.

Tästä valmennuksesta saat menetelmät kokouksiin, joissa kaikki osallistuvat täysillä ja tuntevat tulevansa kuulluiksi
. Tämän jälkeen osaat keinot:

  • asioiden analysointiin, vaihtoehtojen luomiseen, eri tapoja valita vaihtoehto, muun muassa yksi suosikeistani negatiivinen aivoriihi
  • pieniin projekteihin toimenpiteiden suunnittelu, aikataulutus ja vastuunjako
  • asioiden esittely ja parannusehdotusten kerääminen
  • yhteisymmärryksen testaamiseen ja yhteisen päätöksen tekemiseen
  • vinkit luottamuksen ja hyvän työskentelyilmapiirin luomiseen aloituksesta   lopetukseen

 ”Pääsin turvallisesti harjoittelemaan tekniikoita tiimipalavereja varten” osallistuja, Turku
Tämä on päivitetty versio Turussa pitämäni valmennuksesta, jonka diat ovatä tässä:

Sopii aloitteleville fasilitaattoreille, jotka arvostavat osallistujien asiantuntemusta sekä yhteistä aikaa ja haluavat käyttää sen tehokkaasti hyväksi.

Voimauta isot ryhmät rakentamaan yhteistä tulevaisuutta



Mietitkö miten saada työntekijät mukaan strategian tai projektin suunnitteluun, kokemaan sen omakseen ja sitoutumaan siihen? Ja kuinka löytää yhteinen tavoite kun tarpeita ja ajatuksia on niin paljon?
Harjoittelemme käytännössä suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteisöllisen suunnitteluprosessin arvostavalla haastattelulla sekä open spacella. Voit heti soveltaa oppimaasi omaan käyttöösi.
“Olen vielä vähän hämmennystilassa siitä mitä tapahtui. Porukka nousi ihan toiselle levelille. Kiittävät toisiaan somessa, sopivat itsenäisesti tiimien välisiä vierailuija ja ovat jo tänään sopineet seuraavia tiimitapaamisia näistä teemoista. Hallituksen kanssa aletaan nyt miettiä mitä tapahtui, mikä muuttui, jotta osataan toistaa samoja asioita jatkossakin. Siis ruokkia hyvää fiilistä. Olla tukena, mutta rajoittamatta liikaa.” Toiminnanjohtaja, arvostavan haastattelun jälkeen
Arvostava haastattelu on yksi maailman käytetyimpiä osallistamisen ja muutoksen johtamisen menetelmiä niin suuryrityksissä, järjestöissä, kehitysyhteistyössä kuin valtionhallinnossa. Se on ihmisläheinen ja voimauttava. Valmennuksessa saat esimerkkejä myös tiimien kehittämiseen ja kehityskeskusteluihin. Käymme läpi 4D-syklin: Discovery, Dream, Design ja Destiny sekä harjoittelemme myös yksityiskohtia haastattelurungon tekemisestä vision luomiseen. Toimenpiteet suunnitellaan open spacella.


Open space on keino vapauttaa suurten ryhmien energia tavoitteelliseen toimintaan aiheista, jotka ovat heille kaikkein tärkeimpiä. Se perustuu vahvaan itseohjautuvuuteen ja kaikkien asiantuntijuuden hyödyntämiseen.
Sopii osallistamisen perusteet hallitseville fasilitaattoreille, jotka haluavat päästää työpajojensa osallistujien parhaat voimat valloilleen yhteisen tavoitteen luomiseksi ja saavuttamiseksi.

Katso mitä open space sai aikaan Punaisen Ristin nuorten vuosikokouksessa ja  tai Suomi-Unkari -Seuran neuvottelupäivillä.



Järeät työkalut vaikeiden yhteisten päätösten tekemiseen


Istut kokouksessa, jossa osallistujien erilaiset näkemykset uhkaavat vesittää suunnitelman toimimattomaksi kompromissiksi? Elämme monimutkaisessa ja alati muuttuvassa maailmassa, jossa eri asiantuntijuuksien ja ihmisten tarpeiden yhteensovittaminen on entistä vaikeampaa. Valmennuksessa opit neljä menetelmää, joilla osallistujat kuulevat paremmin toistensa tarpeet ja pystyvät luomaan paremmin yhteisiin tarpeisiin vastaavia ratkaisuja, joissa kaikki voivat olla mukana.
  • Kun aihe on monimutkainen, ristiriitainen tai herättää vahvoja tunteita, niin dynaamisella fasilitoinnilla ratkeaa lähes kaikki ongelmat. Se auttaa, kun koko porukka pitää saada ymmärtämään monimutkaisia tilanteita ja löytämään yhteinen toteutus.
  • Pienempiin ongelmiin ja yhteisen idean muotoiluun erilaisten näkemysten     pohjalta harjoittelemme idealogi-menetelmän.     
  • Ryhmänvetäjänä saatat törmätä tilanteisiin, joissa vuorovaikutus jumittaa ja usko loppuu. Yhtä hyvin kuin voimme tutkia ongelmia, voimme pureutua myös onnistumisten, poikkeuksellisten huippusuoritusten ja vahvuuksien tutkimiseen. Ratkaisukeskeinen toimintatapa auttamaan eteenpäin kohti yhdessä määriteltyä tavoitetta vaikeissakin tilanteissa.
  • Jos ryhmän vetäjänä joudut kiperään ryhmätilanteeseen tai nousee ristiriitoja, niin oppimismalli on ammattifasilitaattoreiden keino selvitä monista vaikeista tilanteista.
“Ensikokemukseni fasilitoinnista oli ryhmän kriisitilanteen purku dynaamisella fasilitoinnilla, jonka jälkeen jäsenet pystyivät taas jatkamaan yhteistyötä. Olin vaikuttunut, jos tällaista voi saada tavallisten kokousten tilalle niin sehän mahdollistaisi vaikka mitä!”

Tämä valmennus antaa eniten kokeneille fasilitaattoreille, jotka haluavat täydentää työkalupakkiaan vaativiin tilanteisiin.


Haluatko fasilitointikoulutusta omalle työpaikallesi? 

Ota yhteyttä niin järjestetään nämä teidän luonanne: lari( at )karreinen.org


Kaipaatko valmentavaa johtamista tai henkilöstöjohtamisen taitoja?

Olen valmentamassa järjestöjohtamisen erikoisammattitutkinnossa Omniassa henkilöstö- ja valmentavasta johtamisesta sekä projektisuunnittelusta. Seuraavan JETin ilmoittautuminen päättyy 17.4. ja kurssi alkaa 11.5. Ilmoittaudu mukaan!








Kuluttajariitojen vaihtoehtoista riidanratkaisua koskevat EU:n ns. ADR-direktiivi ja ODR-asetus edellyttävät seuraavaa ilmoitusta yrityksen verkkosivuilla:
Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi (www.kuluttajariita.fi).

0 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.